IBC 2019 uutuudet

Kävimme IBC2019 -messuilla paikan päällä ja tähän artikkeliin kokoamme tietoa uusista tuotteista ja päivityksistä. Päivitämme artikkelia pikku hiljaa. HDR oli messujen valtavirtaa ja 8K -laitteita oli mm Panasonicilla, Sonyllä Ja Blackmagicillä esillä.

Acebil

Acebil on viime vuosina on saanut asiakkaita runsaasti lisää laadukkaitten videojalustojensa ansiosta. Acebil on laajentanut valikoimaa ja IBC -messuilla julkistettiin mm. uusia telepromptereita (mm. prompteri kameran olkatuella), nosturi (lisätietoa julkaisemme lähiaikoina) ja uusi järeämpi Pro CS -jalustasarja ja sadesuojasarja. Päivitämme lisätietoa tuotteista lähiaikoina sivuillemme. Koko Acebil 2019 tuotekatalogiin pääset tästä

Aputure

Aputurella esillä oli ensi vuoden keväällä myyntiin tuleva 300D -mallia vieläkin tehokkaampi Aputure 600D COP-valo, mikä tarvitsee neljä V-lock -akkua. Lisätietoja mallista saamme myöhemmin syksyllä. Lisäksi esillä oli uusi Spotlight Mount 300D valolle, mikä soveltuu esim. teatterikäyttöön spottivaloksi.

Blackmagic Design

Blackmagic julkaisi päivityksen Blackmagic RAW SDK 1.5 version, mikä on nyt vapaasti ladattavissa. Lisäksi julkaistiin plugin Adobe Premierelle ja Avid Mediacomposerille. Uusi Grass valley Edius Pro 9.5 päivitys tukee Blackmagic RAW tuontia natiivisti suoraan ilman pluginia.

Marraskuussa on tulossa päivitys Ursa Broadcast -kameraan mikä pitää sisällään mm. Blackmagic RAW tuen, de-mosaic algorithmin,mikä parantaa sensorin tuuottamia värejä ja kuvanlaatua, linssi-informaation tunnistamiseen, sekä Time code ja auto focus parannuksia.

Uusina tuotteita julkaistiin useita.

Blackmagic Video Assist 7″ 12G ja Blackmagic Video Assist 5″ 12G

Blackmagic Video Assist 12G on kirkas 2500nitin HDR -monitori skoopeilla ja LUT-tuella, HDR -tallennin Apple ProRes ja Blackmagic RAW -formaateilla sisältäen HD, Ultra HD, 2K and 4K DCI formaatit. Tallennus onnistuu kahdelle SD-kortille tai USB-C SSD-levylle. Monitorien toimitukset alkavat lokakuussa.

ATEM MINI mm. Youtube tuotantoon ja Skype esityksiin

Kätevänkokoinen videomikseri, missä on neljä 4 HDMI -input liitäntää, monipuolinen näyttöpaneeli painikkeilla. Lisäksi kuva kuvassa toimionto (PiP) ja green screen ja grafiikka sourcekanavat. Ulostulona löytyvätn program out (ei multiview lähtöä) ja USB-C -liitäntä, jonka avulla kuva lähetetään esim. Open Broadcast tai Skype sovelluksille. USB-C liitäntä on ns. webcam kuvalähde (1080). Laitetta voi käyttää myös Atem Software Control ohjelmistolla. Laitteessa on sisäänrakennettu audiomikseri ammattiominaisuuksilla kuten kuusialueinen EQ, äänikompressori ja limitteri.

VIDEOHUB SMART CONTROL PRO ja VIDEOHUB MASTER CONTROL PRO

Uudet videohub ohjaimet, mitkä tulevat saataville marraskuussa.

Canon

Canon EOS C500 MK II

MK2 ei ole oikeastaan nimestään huolimatta päivitys vaan uudelleen suunniteltu malli 5.9K full frame kennolla. Kamera on modulaarinen , joten koko vaihtelee tarvittavien osien mukaan. Tämän vuoksi perus rungon paino on vain 1.7kg, mikä tekee siitä soveliaamman mm. gimbal käyttöön.

Dynacore

Dynacore esitteli messuilla loppuvuodesta myyntiin tulevaa kevyttä edullista lyhyen kantaman HDMI videolinkkiä, joka toimii 100m näköyhteydellä. Hinta tulee olemaan alle 500€ alv0%. Lisäksi esillä olivat uusi “tiny” kokoinen DPM-98S 98Ah V-lock akku ja kahden akun adapteri, millä kaksi akkua voi yhdistää yhdeksi V-Lock akuksi.

Grass Valley

Grass Valley julkaisi messuilla Edius Pro 9.5 ja Workgroup päivityksen, mikä on heti ladattavissa veloituksetta version 9 omistajille. Uudet ominaisuudet ovat
– Blackmagic RAW -klippien tuonti
– Multicam Audio Sync audiodatan perusteella (analysoin klippen audion ja tahdistaa sen mukaan)
– Canon EOS C500 Mark II formaattien tuki
– Sony Raw support päivitetty versioon 3.3. TSony X-OCN import
– Export ProRes 4444 clips with alpha channel
– Mync tukee Blackmagic RAW -klippejä

Lisäksi Grass Valley julkaisi Plus Promootion, eli jokainen joka ostaa Edius 9 Pro tai Workgroup ohjelmiston 13.9.2019 jälkeen saa veloituksetta ensi vuonna julkaistavan uuden 10 -täysversion lisenssin.

Edius tuotteet sivulle

JVC

JVC:llä messuilla oli esillä maailmalla hyvin myyntiin lähtenyt JVC GY-HC900R-VFKJ20, mistä on nyt saatavissa myös studioversio. Lisäksi esillä oli GY-HC500 ja GY-HC550 20x 1″ 4K kamerat, joidenka toimitus pitäisi vihdoin alkaa marraskuussa. Kamerassa mielenkiintoista on optiona saatava M.2 SSD levykelkka, mihin voi tallentaa videota Prores -muodoissa. JVC julkaisi messuilla myös kampanjan, jossa ennakkotilaaja saa
veloituksetta JVC KA-MC100G media-adapterin ja 1TB SSD-levyn veloituksetta mukaan kameraan! Kokeilimme kameraa ja esim. automaattitarkennus tuntui toimivan kamerassa kohtuullisen hyvin. Lisäksi kamerassa on hieman yleistä 3.5″ näyttöä isompi 4″ näyttö. Lisäksi JVC julkaisi JVC KA-EN200 streaming adapterin, millä optiona saa GY-HC900 ja GYHC500/550 kameroihin H265 streaming option. Lisäksi JVC julkaisi GY-HM250 “social media” -kameraan firmware -päivityksen, mikä helpottaa käyttäjää parittamaan facebook tili Facebook Live secure RTMPS streaming -lähetykseen. Lisäksi JVC julkaisi päivityksen osaan videomonitoreista, millä SDI-llä saadaan zero latency video esim. kapellimestari yms. käyttöön. Myös uudet 4K-HDR videomonitorit ovat nyt saatavana.

Sony

Sony julkaisi 6K full frame kennolla varustetut Sony PXW-FX9 ja Sony PXW-FX9K (28-135mm f/4 G servozoomilinssi mukana) kamerat. Kamerat sisältävät usieita mielenkiintoisia uutuuksia kuten Fast Hybrid AF, Dual Base ISO, S-Cinetone™ colour science, 15+ dynamiikan. Lisäksi omistaja saa ohjelmiston kuvanvakautuikseen ohjelmallisesti. Uusia full frame laseja tullaan julkaisemaan myös ensi vuoden puolella. Kameroiden toimitukset on määrä alkaa joulukuussa. Kokeilimme messuilla kameraa olalta kuvaten ja ergonomia tuntui melko hyvältä, tosin kamera ei toki ole aivan kevyt.

Teradek

Teradek julkaisi Bolt 4K MAX ja Orbit 12G-SDI videolinkit.
Teradek Orbit on zero-latenssinen 4K HDR videolinkki max. 2km kantavuudella näköyhteydellä.
Teradek Bolt 4K MAX on 12G-SDI/HDMI videolinkki max. 1.5km kantavuudella mikä tarjoaa luotettavan yhteyden 5Ghz alueella.


Call Now Button